Keelontsteking behandeling

Wanneer u last heeft van een keelontsteking, dan is het belangrijk dat u weet wat u er aan kunt doen. De keelontsteking behandeling bestaat vaak uit rusten. Veel drinken is ook van belang, want uw keel is droog. Doordat het slikken pijnlijk is, is de kans groot dat u minder gaat drinken en dat u geen zin heeft in eten. Het is niet erg als u een paar dagen wat minder eet, maar u moet wel blijven drinken. De beste keelontsteking behandeling is veel drinken, rusten en eventueel iets in de mond nemen zoals een zuurtje, zodat u regelmatig moet slikken en de keel vochtig blijft.

Hoe ziet de behandeling van een keelontsteking eruit?

De behandeling van een keelontsteking bestaat uit rusten, drinken en de keel vochtig houden. Als u ook koorts heeft, dan is het belangrijk dat u wat tegen de koorts neemt. Het kan namelijk zijn dat u zich hierdoor erg ziek voelt. Ga dan lekker op de bank of in bed liggen en houd een paar dagen uw gemak. Hierdoor kan uw lichaam herstellen en zal de keelontsteking ook (sneller) genezen.

Keelontsteking behandelen doet u zo

Een keelontsteking behandelen pakt u als volgt aan:

  • Op tijd rusten
  • Niet te veel praten en zeker niet schreeuwen, uw overbelaste keel heeft rust nodig
  • Veel drinken
  • Zorg dat u blijft slikken, dus pak eventueel een zuurtje in mond
  • Voelt u zich ziek? Heeft u koorts? Ga dan lekker liggen en neem rust, zodat uw lichaam de tijd krijgt om te herstellen.
Geplaatst op 25 maart 2015

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *