Keelontsteking symptomen

Bent u bekend met de keelontsteking symptomen? U zult ze meteen herkennen wanneer u wel eens een keelontsteking heeft gehad. Het is erg lastig en veel mensen kennen de keelontsteking symptomen wel, zoals hees zijn, pijn in de keel en moeite met slikken. U kunt dan de gewoonte hebben om minder te drinken en niet te eten. Dit is echter niet goed. De keel wordt dan nog droger en dat moet u juist voorkomen!

Wat zijn de symptomen van een keelontsteking?

De symptomen van keelontsteking zijn een pijnlijk of branderig gevoel in de keel, maar meestal ook pijn bij het slikken. Daarnaast is de keel vaak erg rood. Het kan ook zijn dat u witachtige plekken in de keel ziet met wat wit slijm. U kunt ook last hebben van opgezette klieren in de hals. Koorts, oorpijn, dorst en een schorre stem zijn ook symptomen van keelontsteking.

Symptomen van keelontsteking herkennen

Het is belangrijk dat u de symptomen van een keelontsteking kunt herkennen. Daardoor kunt u er namelijk eerder wat aan doen, zodat de klachten niet erger worden. Het is belangrijk dat u altijd goed blijft drinken en dat u wanneer u merkt dat het door het vele praten of schreeuwen komt, u even uw gemak gaat houden. Doe het even wat rustiger aan. Uw keel moet rusten, deze is namelijk overbelast en kan anders niet goed herstellen. Veel drinken, rustig aan doen en eventueel iets tegen de koorts nemen wanneer u hier ook last van heeft. Dit zijn allerlei dingen die u zelf kunt doen bij een keelontsteking.

Geplaatst op 25 maart 2015

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *